Prima heeft een uitgebreide orderadministratie waarbij niet alleen handmatig orders kunnen worden ingevoerd, maar er kan ook met 1 druk op de knop een order van een offerte gemaakt worden.
Binnen de orderadministratie is altijd direct overzicht over wat besteld is, wat geleverd is, en wat nog geleverd moet worden.
Er is altijd direct zichtbaar in elke orderregel hoe het staat met voorraad van artikelen.
Natuurlijk is zichtbaar wat het ordertotaal is.
De programmatuur bewaakt ook de openstaande limiet van de klant en de overstand daarop. Klanten die geblokkeerd worden kunnen niet meer geleverd worden totdat ze handmatig weer vrijgegeven worden.
De orderregels kunnen met 20 velden worden uitgebreid die allemaal muteerbaar blijven. Indien de extra velden ook in de artikeladministratie aanwezig zijn zullen de waardes uit de artikeladministratie ook getoond worden in de orderregel.
Prima beschikt ook over een orderimport module waarmee vanuit externe pakketten orders in prima gebracht kunnen worden. Handig als er niet gekoppeld kan worden met een API.
Vanuit het orderscherm zijn direct orderbevestigingen, magazijnbonnen, pakbonnen, proforma’s en facturen af te drukken en direct per mail te verzenden. Hierbij wordt rekening gehouden met de layout die per klant vastgelegd kan worden. Al deze overzichten zijn vrij muteerbaar.